LEREN VAN ANDEREN
De open dojo

Bij Seikan richten we ons op praktische toepassing van traditionele karatetechnieken. 

Daarom leren we graag bij van andere martial arts trainers en delen we met plezier onze kennis met andere vechtsportclubs. 

3 x leren

  • Externe trainers in de Seikan dojo uitnodigen
  • Seminars in binnen- en buitenland in andere vechtsportclubs
  • Stages met sensei Ludovic op verplaatsing

Externe trainers 

Bij Seikan geloven we dat er niet 1 stijl is die de beste vechtsport is. Om jezelf te verdedigen bestaan verschillende manieren. Daarom is het interessant om van andere vechtstijlen te leren.

Gasttrainers zijn de ideale manier om de eigen leden nieuwe inzichten en technieken aan te leren uit een ander perspectief.

Om de kennis verder uit te diepen dan onze technieken uit Koryu Uchinadi nodigen we lesgevers van andere clubs uit. Telkens met een specialisatie waar we dat semester op focussen.

Deze externe trainers kwamen afgelopen jaren enkele lessen geven in de Seikan dojo in Tielt: 

  • Oshin Derieuw (WBF kampioene) voor boksen
  • Antonio Cornelis (BJJ Oostende) voor grondwerk
  • Cindy Dandois (MMA cage fighter) voor mixed martial arts
 
Ben jij trainer van een vechtsportclub? Wil je jouw kennis en vechtstijl delen met onze leden? Neem dan contact op met sensei Ludovic. Wie weet komt er leerrijke samenwerking van.

Seminars in binnen- en buitenland 

Wanneer de kans zich voordoet, pakken we met de meer geoefende leden van Seikan een gashuku mee. Dit is een meerdaagse seminar in het buitenland met Patrick McCarthy, de oprichter van Koryu Uchinadi. 

Een gashuku is erg intensief en vereist de nodige kennis en ervaring van Koryu Uchinadi. Hier nemen dus voornamelijk de bruine en zwarte gordels aan deel.

Meerdere keren per jaar zijn er ook open stages in andere vechtsportclubs. Deze trainingen zijn geschikt voor alle geïnteresseerden, ook met minder ervaring. 

Open trainingen kunnen zowel enkele uren of meerdere dagen zijn. Dit zowel in het binnenland als in het buitenland

De clubs stellen hun deuren open om hun eigen stijl te promoten of omdat ze een gerenommeerde gasttrainer uitnodigen.

Met deze trainers volgden enkele leden van Seikan afgelopen jaren een boeiend seminar:

  • Paul Lopresti (Aiki Kenpo Jujutsu) uit de VS
  • Cody Stewart (Koryu Uchinadi) uit Canada
  • Jos Robert (Ronin Combat System) uit België
  • Iain Abernethy (practical karate) uit het VK

Wil je mee op stage naar Nederland, Frankrijk of in eigen land? We laten steeds op training weten wanneer er mogelijkheden zijn.

Sensei op verplaatsing 

We laten ook graag andere clubs kennis maken met de diverse technieken uit het Koryu Uchinadi curriculum. Sensei Ludovic komt met plezier al gasttrainer in jouw club. 


Leer de praktische toepassingen van Japanse Martial Arts uit Okinawa kennen en verrijk de kennis van de leden uit je eigen vechtsportclub.

De sensei slaat ook de handen in elkaar voor samenwerking met trainers van andere verenigingen en clubs voor open stages. 

Zo is er de practical karate day in Tielt. Door covid-maatregelen was deze uitgesteld tot zaterdag 23 oktober 2021. Karateka's uit verschillende Belgische clubs kwamen samen om praktische toepassingen van karate technieken te leren aan en van elkaar. Trainers Jos Robert van Ronin Combat Systems, Pieter-Jan Van der Bracht van Practical Karate Belgium, Boris van Kissaki-kai en onze eigen Sensei Ludovic zorgden voor een unieke uitwisseling van stijlen en aanpak. De volgende editie wordt al gepland.

Het ultieme doel van Seikan is om je op elk moment kunnen verdedigen. Of dat nu met technieken uit Koryu Uchinadi of een andere stijl is, maakt niet uit.
Hoe breder je kennis, hoe groter je arsenaal aan mogelijkheden. Daarom laten we ons graag inspireren door andere vechtsporten en trainers.

LID WORDEN?

Schrijf je in! 


Een vraag over Seikan of Koryu Uchinadi? Bekijk zeker de Frequently Asked Questions