Nieuwe hobby? Ga voor zelfverdediging bij Seikan

04-01-2022
De missie van onze vereniging vatten we in één zin samen: 

"Seikan is een club waar vrienden samenkomen om een complete multivechtsport te beleven".

Hier lees je wat dat in de praktijk betekent ... 

We benadrukken dat we vrienden zijn omdat we het sociale aspect belangrijk vinden.

We trainen niet zomaar, maar proberen er een beleving van te maken. Voor ons is het meer dan een hobby om eens weg te zijn. Onder de mensen komen, een gezellige babbel nadien en ledenactiviteiten om de banden te versterken. Het hoort er allemaal bij.

Dankzij de vriendschappelijke sfeer creëren we bovendien een vertrouwelijke omgeving waar iedereen veilig met elkaar kan trainen.

We zeggen ook dat het een complete multivechtsport is. Wat bedoelen we daarmee? 


Het is een multivechtsport omdat het systeem dat we beoefenen - Karate en meer bepaald Koryu Uchinadi Kenpo-Jutsu - niet één bepaald aspect van het fysieke gevecht omvat. We trainen zowel impacttechnieken (boksen, stoten, trappen, ellebogen, kopstoot, enz.) als afweertechnieken, wurgingen, klemtechnieken en worpen, zowel rechtstaand als op de grond.

 

"Multi" verwijst dus naar de veelheid aan technieken die we trainen. Het is een veelzijdig systeem, gericht tegen de meest voorkomende aanvallen van fysiek geweld (HAPV) door een ongetrainde en ongewapende aanvaller. 


Het is compleet omdat we ook oog hebben voor het geestelijke en spirituele aspect: doorzettingsvermogen, creativiteit, inzet, ... Een goeie fysieke training zorgt voor een mentale boost. 

En samenkomen met vrienden om te trainen, te groeien, om af te zien, maar ook te vieren en te feesten is een van de meest waardevolle dingen in het leven.

Wil je ook lid worden van onze club?

Stap vrijblijvend in en train twee keer gratis mee, om Seikan zelf te ervaren!

#seikan #multivechtsport #koryuuchinadi #practicalkarate #martialarts #tielt #west-vlaanderen #belgië