Hoe start ik met een vechtsport?

Gepost op 08/03/2018

Met ongeveer 55.000 beoefenaars zijn de vechtsporten in Vlaanderen aan een opmars bezig. Bij Seikan organiseren we elk jaar een tweetal initiatiesessies waarbij we onze multivechtsport aan het brede publiek voorstellen. Dit is de ideale manier om een met een kleine groep geïnteresseerden van onze sport te proeven.

Na de initiatielessen bieden we de mogelijkheid om via een schakelprogramma de overstap te maken naar de reguliere trainingen. Dit schakelprogramma zorgt voor een laagdrempelige overgang tussen initiatie en het serieuzere werk.

Eens je aangesloten bent bij onze club, kun je op eigen tempo progressie maken. De progressie binnen een vechtsport of krijgskunst wordt aangeduid aan de hand van een gekleurde gordel; wit - geel - oranje - groen - blauw - bruin - zwart. Wie regelmatig traint (minimum tweemaal per week) kan de blauwe band halen in een drietal jaar. Daarna volgt ongeveer drie jaar tot de zwarte band. Om over te gaan naar een hogere gordel dien je te slagen voor een examen. Examens worden tot en met de bruine gordel binnen onze club georganiseerd.

Binnen onze club bestaan er ook verschillende interesses. Sommigen houden van sparren en onze interne competitie, anderen focussen op zelfverdediging. Iedereen traint omdat krijgskunsten beoefenen voldoening biedt en er altijd wel iets nieuws te leren valt. Je verbetert je fysieke conditie, je mentale weerbaarheid en de zelfverdedigingstechnieken geven een verzekering die je hopelijk nooit moet gebruiken. 


‹ Terug naar overzicht